کاربرد پنجره چهارجداره

کاربرد پنجره چهارجداره

خلاصه:
حتما تا به حال اسم پنجره‌ دوجداره یا حتی سه‌جداره را شنیده‌اید. پنجره‌هایی که عایق صدا و حرارت هستند و ما را به طور کامل از شر پنجره‌هایی که به راحتی هوا، صدا و گردو‌خاک را از خود رد می‌دانند، راحت کردند.
1402/05/25

حتما تا به حال اسم پنجره‌ دوجداره یا حتی سه‌جداره را شنیده‌اید. پنجره‌هایی که عایق صدا و حرارت هستند و ما را به طور کامل از شر پنجره‌هایی که به راحتی هوا، صدا و گردو‌خاک را از خود رد می‌دانند، راحت کردند. اما نسل دیگری از پنجره‌های چند جداره وجود دارد که به پنجره چهارجداره معروف است. پنجره‌هایی که دو جداره از بخش بیرونی و دو جدار از بخش داخلی دارند و نسبت به دو نوع اول پنجره‌ها عایق بهتری است. اما در این مطلب در مورد کاربرد این نوع پنجره بیشتر صحبت می‌کنیم.


 

پنجره چهارجداره چیست؟

اغلب در مورد پنجرههای سهجداره و دوجداره شنیده‌ایم ولی نوع دیگری از پنجره‌ها که هستند که به پنجره‌های چهارجداره معروف‌اند. این نوع پنجره‌ها دارای 4 شیشه هستند و به طور تقریبی 5 برابر پنجره‌های دیگر قدرت عایق‌بندی دارند.
صدا و حرارت از این نوع پنجره‌ها بسیار کم عبور می‌کند و نهایت صدایی که وارد می‌شود 10 دسی‌بل است. در مقایسه باید بگوییم صدای یخچال‌های خانگی در کمترین حالت خود که تقریبا بی‌صدا محسوب می‌شوند چیزی حدود 35 دسی‌بل هستند.

کاربرد پنجره چهارجداره چیست؟

اولین و مهم‌ترین نکته در مورد پنجره‌های چهارجداره این است که استفاده‌ای در ساختمان‌های مسکونی ندارند. وزن زیاد، عایق بسیار بالا و هزینه نهایی نصب و استفاده آن آنقدر زیاد است که از نظر اقتصادی صرفه‌ای ندارد.
پس کجا از این نوع پنجره می‌توان استفاده کرد؟ در مکان‌هایی که سر و صدا یا آلودگی هوا در سطح بالایی قرار دارد یا سرمای شدیدی همیشه در جریان است. در این مکان‌ها می‌توان از این نوع پنجره استفاده کرد.
اصلی‌ترین کاربرد این نوع پنجره در مکان‌های صنعتی، کارگاه‌هایی که سر و صدای زیادی دارند، فرودگاه‌ها، ایستگاه‌های راه‌آهن و مکان‌هایی که آلودگی صوتی بالایی دارند، از این پنجره‌ها استفاده می‌کنند.
اما یکی دیگر از متداول‌ترین استفاده‌ها از این پنجره، در سازه‌ها و ساختمان‌هایی است که نزدیک راه‌آهن و فرودگاه هستند. حجم سر و صدا در این بخش از مناطق بقدری بالا است که پنجره‌های دوجداره به اندازه کافی صدا را کاهش نمی‌دهند. از این رو پنجره‌ها با 4 دجاره نصب می‌شوند.
بسیاری از کارفرمایان و کسانی که در زمینه ساخت و ساز فعالیت دارند، ترجیح می‌دهند باتوجه به خود ساختمان، حتما از این نوع پنجره استفاده کرده و در پروژه‌های خود به‌کار برند.


 

جنس پنجره‌های چهارجداره و ساختار

شیشه‌های چهارجداره، از انواع پروفیل، انواع شیشه و یراق‌آلات تشکیل شده است. پروفیل پنجره‌هایی که چهار جداره هستند از یو پی وی سی یا آلومینیوم تشکیل شده‌اند و طراحی شده‌اند تا وزن آن را تحمل کنند.
پروفیل‌های با کیفیت بالا در این پنجره‌ها به کار می‌روند تا به راحتی وزن زیاد شیشه‌ها را تحمل کنند. پنجره‌های دوجداره را در ابعاد مختلف درست می‌کنند اما اغلب آن‌ها را با سایزبندی‌های بزرگ تولید می‌کنند.
این نوع پنجره‌ها به دلیل ضخامت بالایی که دارند، دارای یک پروفیل گالوانیزه در بخش داخلی خود هم هستند. این پروفیل استحکام بیشتری به کل چهارچوب می‌بخشد در غیر‌این صورت امکان سقوط پنجره از فریم وجود دارد.

از چه شیشه‌ای برای پنجره چهارجداره استفاده می‌کنند؟

استحکام در پنجره‌ دوجداره به بالا بسیار مهم است. هرچه جداره‌ها بیشتر باشند، باید میزان استحکام را هم بالاتر ببریم. اما تنها فریم و پروفیل نیست که اهمیت دارد، شیشه‌هایی هم که استفاده می‌شوند، به همین اندازه مهم‌اند.
برای ساخت پنجره‌های چهارجداره از شیشه‌های لمینت و سکوریت استفاده می‌شود. شیشههای سکوریت با کیفیت بالا درست شده و در انواع رفلکس هم تولید می‌شودند. این نوع شیشه اجازه نمی‌دهد داخل محیط مشخص باشد و در عین‌حال محیط خارج را به خوبی نشان می‌دهد.
برای ساختمان‌های مسکونی، بیشتر از این نوع سکوریت استفاده می‌شود. در کنار آن برای ساختمان‌های اداری شیشه سکوریت ساده و بدون رفلکس انتخاب بهتری به حساب می‌آیند و از نظر اقتصادی نیز به صرفه‌تر هستند.


 

مزایای به‌کاربردن پنجره‌های چهارجداره

قطعا استفاده از پنجره‌های چهارجداره، مزایای ویژه‌ای به‌همراه دارند. از مهم‌ترین مزایای آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.
·        دارای عایق صوتی و سطح بالایی است.
·        به خوبی از ورود و خروج هوا جلوگیری می‌کند.
·        از نظر استحکام و ایمنی بسیار قابل اطمینان است.
·        به دلیل استحکام خوبی که دارد، امنیت بالایی هم دارد و تقریبا می‌توان برای ساختمان‌های امنیتی هم انتخاب خوبی باشد. استفاده آن در ساختمان‌های دولتی متداول است.

معایب به‌کاربردن پنجره‌های چهارجداره

قطعا استفاده از پنجره‌ چهارجداره، همان اندازه که مزیت دارد، می‌تواند معایبی را هم به همراه داشته باشد. از مهم‌ترین و اصلی‌ترین معایبی که این نوع پنجره دارند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.
1.     این نوع پنجره وزن زیادی دارند، از این رو وزن نهایی فشار زیادی به ساختمان وارد می‌کند. در برخی‌ از ساختمان‌های مسکونی با مصالح نامرغوب، استفاده از آن ممنوع بوده پایان کاری به آن‌ها تعلق نمی‌گیرد.
2.     برای عایق‌ کردن شیشه‌ها و جداره‌های مختلف این نوع شیشه از گاز کریپتون استفاده می‌شود. گازی که بشدت سمی است و در صورت شکستن شیشه، می‌تواند آسیب‌زا باشد.
3.     هزینه نهایی شیشه‌های چهارجداره بسیار گران‌قیمت است. از این رو نمی‌توان از آن در ساختمان‌هایی که هزینه نهایی ساخت آن باید مشخص باشد، برای کاربران عادی درست می‌شود و یا تنها استفاده خانگی دارد، از این نوع شیشه استفاده نمی‌شود.


 

قیمت پنجره چهارجداره

قیمت یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی است که در استفاده از پنجره‌های چند جداره بررسی می‌‌شود. اگر می‌خواهید از این نوع پنجره استفاده کنید، قطعا بسته به نوه جداره، نوع شیشه و اسپیسر و ... و اضافه شدن دو جداره اضافی نسبت به پنجره‌های دوجداره، تقریبا انتظار قیمت بالایی را داشته باشید.
اما نبودن سر و صدا، گرد و خاک و کیفیت ساخت بالای این نوع پنجره، شما را از نتیجه کار راضی خواهد کرد. قیمت نهایی محصول شاید کمی بالا باشد، اما قطعا ارزش آن را خواهد داشت.

سخن آخر

پنجره‌های چهارجداره نسبت به انواع پنجره دوجداره یا سه‌جداره کمتر مرسوم هستند. نوعی از پنجره که عایق قدرتمندی از صدا و حرارت و گردوخاک‌اند هستند. این نوع پنجره به دلیل شدت عایقی که ایجاد می‌کند و همچنین وزن زیادی که دارد، بیشتر مخصوص مکان‌های صنعتی است و در ساختمان‌های مسکونی کمتر استفاده دارد. شما را در این مطلب با این نوع پنجره، مزایا، معایب و کاربردش بیشتر آشنا کردیم.
 
 
1402/05/25
نظراتثبت نظر
نظر خود را ثبت کنید
بهترین فرصت برای خرید و تعویض پنجره UPVC