پروفیل سبک چه کاربردی دارد

پروفیل سبک چه کاربردی دارد

خلاصه:
پروفیل سبک یکی از پروفیل‌های بسیار پرمصرف در ساختمان‌سازی است. این نوع پروفیل با نام پروفیل مبلی هم شناخته می‌شود. اغلب افرادی که در حوزه آهن آلات مشغول کار هستند، با پروفیل سبک آشنایی کافی دارند اما سایرین ممکن است با آن نا آشنا باشند.
1402/04/03

پروفیل سبک یکی از پروفیل‌های بسیار پرمصرف در ساختمان‌سازی است. این نوع پروفیل با نام پروفیل مبلی هم شناخته می‌شود. اغلب افرادی که در حوزه آهن آلات مشغول کار هستند، با پروفیل سبک آشنایی کافی دارند اما سایرین ممکن است با آن نا آشنا باشند. به همین دلیل قصد داریم در این مطلب راجع به پروفیل سبک یا مبلی صحبت کرده و ویژگی‌ها و مزایای استفاده از آن را برشماریم.

پروفیل سبک یا مبلی چیست؟

تقریبا 100 سال پیش بود که این مدل پروفیل برای اولین بار در آمریکای شمالی مورد استفاده قرار گرفت. البته در ابتدا پروفیل سبک را به شکل آزمایشی استفاده می‌شد اما مدت‌ها بعد به عنوان یک مصالح ساختمانی بسیار پرکاربرد مورد استفاده قرار گرفت. 
پروفیل مبلی در واقع تشکیل شده از یک مقطع فولادی است که دارای سطح مقطع کاملا یکسانی در سراسر طول محصول است. این پروفیل از ورق‌های روغنی و یا نورد سرد تولید شده و ضخامتی معادل 0.7 الی 1.5 میلی متر دارد. به طور کلی سطح مقطع، ویژگی بسیار مهمی برای پروفیل‌ها محسوب می‌شود. اگر به پروفیل‌های موجود در بازار نگاه کوتاهی داشته باشید، متوجه خواهید شد که پروفیل‌ها دارای ضخامت‌ها و همچنین ابعاد متفاوتی هستند.

تفاوت پروفیل سبک و سنگین

مهم‌ترین تفاوتی که بین پروفیل سنگین و سبک وجود دارد، این است که از ورق متفاوتی در تولید آن‌ها استفاده می‌شود. برای تولید پروفیل مبلی یا سبک، بیشتر ورق‌های روغنی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این در حالیست که برای پروفیل سنگین در فرآیند ساخت از ورق سیاه استفاده می‌شود. تفاوت مهم دیگری که بین این دو وجود دارد، ضخامت متفاوت هر کدام است. همانطور که در بالا هم ذکر کردیم، اغلب پروفیل‌های سبک ضخامت تقریبی 1.5 میلی متر و یا کمتر دارند؛ اما پروفیل‌های سنگین همواره ضخامتی بیش از 1.5 میلی متر دارند.
موارد کاربرد و استفاده این دو نوع پروفیل هم با توجه به ویژگی‌هایی که دارند، متفاوت است. از پروفیل سنگین برای مواقعی استفاده می‌شود که پروفیل باید وزن زیادی را متحمل شود. در حالی که شرایط برای استفاده از پروفیل سبک کاملا برعکس است. از نگاه طیف قیمتی، باید گفت قیمت هر دو نوع پروفیل به اندازه و وزن آن‌ها وابستگی شدیدی دارد. بدیهی است که هر چه ضخامت پروفیل بیشتر باشد و یا وزن و طول بیشتری داشته باشد، قیمت تمامی شده بالاتری نیز خواهد داشت. بنابراین نمی‌توان خیلی دقیق درباره قیمت این نوع پروفیل‌ها صحبت کرد و یا مقایسه قابل توجهی ارائه داد.

مزایا پروفیل سبک

تا اینجای مطلب راجع به پروفیل سبک صحبت کرده و مهم‌ترین ویژگی‌های آن را نام بردیم. در این بخش قصد داریم مهم‌ترین مزایای پروفیل سبک را بشماریم.
·        پروفیل سبک را می‌توان در ابعاد و اندازه‌های مختلف سفارش داد. این نوع پروفیل دارای انعطاف زیادی بوده و قابلیت شکل‌پذیری بسیار خوبی نیز دارد.
·        خاصیت آبکاری مطلوب به همراه کیفیت سطحی و قابلیت جوش‌پذیری بالا از دیگر مزایای پروفیل مبلی یا سبک بوده که آن را برای استفاده‌های مختلف مناسب ساخته است. به بیان بهتر، زبری سطحی ورقه روغنی مورد استفاده در پروفیل‌های سبک، به گونه‌ای است که بعد از آبکاری هیچ گونه سطح ناصافی ایجاد نمی‌کند. از سویی دیگر زبری سطح تا اندازه‌ای کم نیست که باعث بلند شدن ورق آبکاری شده شود. به همین دلیل گفته می‌شود که پروفیل سبک خاصیت آبکاری و کیفیت سطح بسیار خوبی دارد.
·        پروفیل‌های نبشی و پروفیل‌های ناودانی در دسته پروفیل‌های سبک قرار می‌گیرند. این نوع پروفیل‌ها با کمک فرآیند سرد تولید می‌شوند. با توجه به این که از کشش سرد برای تولید پروفیل سبک استفاده می‌شود، پروفیل‌ در و پنجره با هزینه و انرژی کمتری نسبت به پروفیل‌های سنگین ساخته می‌شوند. علاوه بر این سرعت تولید آن‌ها نیز بالا بوده و کیفیت سطحی آن‌ها هم با توجه به نوع روش تولیدی که دارند، بسیار مطلوب است.

پروفیل سبک چه کاربردی دارد؟

موارد استفاده از پروفیل سبک بسیار زیاد است. به بیان دیگر، به طور معمول در صنایعی که نیاز به پروفیل‌هایی با ضخامت خیلی کم باشد، استفاده از پروفیل مبلی یا سبک رایج‌تر است. سطح مقطع این محصولات می‌تواند به شکل دایره‎ای، چهار گوش، سه گوش و یا ترکیبی باشد. با این وجود پروفیل‌هایی با سطح مقطع مربع و یا مستطیل از سایرین رایج‌تر هستند. پروفیل‌های سبک به دو شکل درزدار و بدون درز ساخته شده که هر کدام موارد استفاده متفاوتی دارند. پروفیل‌های بدون درز، در روند تولید به شکل یکدست و کاملا بدون درز تولید می‌شوند. قطر و ضخامت آن‌ها نسبتا کم بوده اما استحکام بسیار بالایی دارند. با این وجود پروفیل‌های درزدار نسبت به دسته دیگر، اغلب وزن بیشتری داشته و سنگین‌تر هستند.

از جمله مواردی که از پروفیل سبک استفاده می‌شود شامل صنعت تولید تجهیزات هوایی، ساخت دوچرخه، ساخت تابلوهای تبلیغاتی، تولید انواع مبلمان اداری یا خانگی، استفاده در صنعت خودروسازی و... است. استحکام بالا به همراه وزن بسیار سبک باعث شده تا استفاده از این پروفیل‌ها بسیار گسترده و متنوع باشد.

کلام آخر

یکی از تجهیزات بسیار پر استفاده در صنایع مختلف، پروفیل‌های سبک هستند. این پروفیل‌ها که با نام پروفیل‌های مبلی هم شناخته می‌شوند، به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد بسیار مشهورند. وزن کم پروفیل، قابلیت حمل و نقل و استفاده از آن‌ها را آسان کرده است. علاوه بر این، استحکام و مقاومت در برابر انواع آسیب‌های محیطی از دیگر دلایلی است که استفاده از این نوع پروفیل را بسیار رایج کرده است. در این مطلب راجع به این نوع پروفیل صحبت کرده و ویژگی‌های مهم آن را برشمردیم. با خواندن این مقاله می‌توانید انتخاب و خرید بهتری داشته باشد و متناسب با نیاز خود محصول مورد نظر را تهیه کنید.
 
 
1402/04/03
نظراتثبت نظر
نظر خود را ثبت کنید
بهترین فرصت برای خرید و تعویض پنجره UPVC