راهنمای کامل استفاده از پروفیل آهن در پروژه های ساختمانی

راهنمای کامل استفاده از پروفیل آهن در پروژه های ساختمانی

خلاصه:
پروفیل به طور گسترده‌ای برای ساخت درب، قاب و پنجره‌سازی استفاده می‌شود. پروفیل مورد استفاده برای این منظور به پروفیل در و پنجره معروف است. این نوع از مواد مختلفی ساخته می‌شود و ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی متفاوتی دارد.
1402/08/14

پروفیل به طور گسترده‌ای برای ساخت درب، قاب و پنجره‌سازی استفاده می‌شود. پروفیل مورد استفاده برای این منظور به پروفیل در و پنجره معروف است. این نوع از مواد مختلفی ساخته می‌شود و ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی متفاوتی دارد. در این مقاله به بررسی انواع پروفیل درب و پنجره می‌پردازیم و در مورد کاربردها و ویژگی‌های هر کدام توضیحی خواهیم داشت.

انواع پروفیل برای درب و پنجره چیست؟

 در و پنجره از چند قسمت تشکیل شده است. ستون، پارتیشن و قاب از اجزای مهم در و پنجره هستند. جالب است بدانید که پروفیل‌های درب و پنجره در انواع مختلفی به طور خاص برای قسمت‌های مختلف این اجزا تولید می‌شوند. مدل‌های زیر از مهم‌ترین انواع پروفیل درب و پنجره موجود در بازار هستند:
  :Linge Profile ازاین پروفایل برای باز و بسته کردن پنجره استفاده می‌شود.
 پروفیل لولا: لولای درب‌ها یا پنجره‌های بزرگ باید از مواد محکم و بادوام ساخته شود. پروفیل لولا برای درب‌های سنگین تولید می‌شود.
 پروفیل پنجره کشویی: از این پروفیل همان‌طور که از نام آن پیداست برای ساخت درب و پنجره‌های کشویی استفاده می‌شود.
 پروفیل قاب میانی: این پروفیل در و پنجره هنگام ساخت ستون وسط پنجره‌ و درها در خارج از ساختمان استفاده می‌شود.


 
 پروفیل بلبرینگ زهوار: از این پروفیل‌ها برای نگهداری شیشه‌های دو یا تک شیشه‌ای که در پنجره‌ها یا درها استفاده می‌شود.
 پروفیل نوع پنل: قطعات درب یا پنجره‌های بزرگ نیاز به پروفیل‌های خاصی دارند. در این قسمت‌ها از پروفایل نوع پنل استفاده می‌کنند.
 پروفیل اتصال قاب: زمانی که قصد دارید چندین پنجره را پشت‌سرهم کنار هم قرار دهید، به یک نگهدارنده مرکزی نیاز دارید. برای چنین اهدافی از نوع خاصی از پروفیل استفاده می‌شود که به آن «پروفیل اتصال قاب به فریم» می‌گویند.

انواع پروفیل در و پنجره از نظر جنس

همان‌طور که می‌دانید برای ساخت درب و پنجره از مواد مختلفی استفاده می‌شود. به‌طورکلی 5 پروفایل موجود در بازار به شرح زیر است:
·        پروفیل چوبی
·        پروفیل‌های آلومینیومی
·        پروفیل فولادی
·        پروفیل UPVC

پروفیل درب و پنجره چگونه ساخته می‌شود؟

 پروفیل‌های فولادی درب و پنجره با فرایندی تخصصی و دقیق تولید می‌شوند. در ادامه این قسمت به مراحل تولید پروفیل فولادی می‌پردازیم:

مرحله اول: انتخاب بهترین مواد اولیه

 برای ساخت پروفیل فولادی به کلاف یا ورق فولادی نیاز داریم. این ورق‌ها در اندازه‌ها، متریال و ابعاد مختلف تولید می‌شوند و هر کدام کاربردهای متفاوتی دارند. آلیاژ مورد استفاده در ساخت پروفیل فولادی بسیار مهم و تأثیرگذار است. کویل‌های فولادی مورداستفاده برای پروفیل با عناصری مانند منگنز، گوگرد و فسفر آلیاژ می‌شوند تا کاربردهای ویژه‌ای به فولاد اضافه کنند.


 

مرحله دوم: ورود به خط تولید

 زمانی که ورق فولادی وارد کارخانه پروفیل شد، در مرحله اول پروفیل‌ها برش داده و بر اساس معیارهای مختلف تقسیم می‌شوند. دستگاه‌های برش ورق بسیار مجهز بوده و دارای ویژگی‌های خاصی هستند. بویلر، شوکر و سیستم کنترل لبه ورق از جمله تجهیزات ویژه دستگاه برش است.

 مرحله آخر: شکل‌دادن به ورق فولادی

 پس از مراحل برش و تبدیل ورق به نوار، قسمت دیگری از کار شروع می‌شود. در این قسمت دستگاه‌های پروفیل مخصوص شکل و حالت کلی ورق را می‌دهند و مرحله نهایی را انجام می‌دهند. شایان‌ذکر است که برخی از ورق‌ها برای ساخت پروفیل مناسب‌تر بوده؛ زیرا مقاومت کششی بهتری دارند. به‌عنوان‌مثال ورق‌های روغنی گزینه مناسب‌تری برای تولید پروفیل هستند.

ابعاد پروفیل برای درب و پنجره

 پروفیل‌های درب و پنجره باید در اندازه‌ها، قطر و ضخامت‌های مختلف تولید شوند تا نیاز طیف وسیعی از کاربران را برآورده کنند. نکته مهم در اینجا این است که پروفیل‌ها به‌صورت شاخه‌ای در بازار موجود هستند که طول هر کدام از آنها 6 متر است. وزن پروفیل‌ها بسته به‌اندازه آنها متفاوت است.

تفاوت پروفیل PVC و UPVC برای درب و پنجره

 پروفیل UPVC یک نوع به‌صرفه از پروفیل PVC بوده که در برابر آلودگی صوتی و حرارت عایق بهتری است. یک روان‌کننده در PVC استفاده شده که باعث انعطاف‌پذیری آن می‌شود. اما در UPVC از روان‌کننده استفاده نمی‌شود و ازآنجایی‌که در پروفیل در و پنجره انعطاف زیادی وجود ندارد، استفاده از UPVC بر PVC ارجحیت دارد.

پروفیل آهنی برای درب و پنجره

 این پروفایل‌ها امروزه زیاد مورد استفاده قرار نمی‌گیرند و می‌توان گفت منسوخ شده‌اند. پروفیل‌های آهنی اگرچه مقاومت در برابر رنگ و ضربه بالایی دارند، اما از طرفی به دلیل وزن زیاد، مقاومت در برابر خوردگی کم و عدم عایق بودن گزینه خوبی نیستند و به‌جای آن می‌توانید از جایگزین‌های موجود استفاده کنید.

نقش فریم در پروفیل پنجره چیست؟

 پروفیل فریم به‌عنوان قاب چارچوب اصلی پنجره استفاده می‌شود. بخش‌های عمودی، بالایی تا پایینی پنجره را پروفیل فریم تشکیل می‌دهد. در ادامه توضیح اینکه نقش فریم در پروفیل پنجره چیست، به این مورد هم باید اشاره کرد که این پروفیل‌ها از لحاظ شکلی در انواعی مختلف تولید می‌شوند که در زیر اشاره‌ای ضمنی به آن صورت‌گرفته است.
 فریم در بازسازی: همان گونه که از نام این پروفیل مشخص است، برای ساختمان‌های در حال بازسازی و نوسازی استفاده می‌شوند. ازآنجایی‌که لبه این پروفیل بر روی فریم در و پنجره قبلی قرار می‌گیرد، دیگر نیازی به تخریب چارچوب سابق نیست.
 فریم درب و پنجره: برای تولید پنجره‌ها و درب‌های لولایی از پروفیل در و پنجره استفاده می‌شود.
 فریم کشویی: قاعدتاً تولید پنجره کشویی با فریم متفاوت از سایر پنجره‌ها صورت می‌گیرد. این پروفیل به دو صورت تک‌ریل و دو ریل به بازار عرضه می‌گردد.


 

سخن پایانی

 در این مقاله سعی کرده‌ایم به طور خلاصه برای شما توضیح دهیم که پروفایل پنجره چیست. یکی از محصولاتی که در ساخت درب و پنجره سازه‌ها کاربرد فراوانی دارد پروفیل درب و پنجره است. برای ساخت پنجره‌های دوجداره بیشتر از پروفیل‌های PVC و آلومینیومی در و پنجره استفاده می‌شود.
از مزایای استفاده از این نوع پروفیل‌ها می‌توان به عایق بودن و مقاومت در برابر نفوذ گردوغبار، عایق حرارتی و الکتریکی مناسب، مقاومت بالا در برابر اشتعال، عدم نیاز به رنگ‌آمیزی و تعمیر، عایق صوتی و کاهش آلودگی، صرفه‌جویی در مصرف انرژی اشاره کرد.
پروفیل در و پنجره، پروفیل فریم، پروفیل وسط یا تکیه‌گاه، پروفیل بازشو یا لنگه، پروفیل پنل، پروفیل زوار، پروفیل اتصال قاب، پروفیل لوله آداپتور، از انواع مختلف آن است. در این مقاله توضیح کاملی در مورد پروفیل در و پنجره و کاربرد آن ارائه شده است. تشکر از اینکه تا پایان این مقاله توجه شما با ما بود.
1402/08/14
نظراتثبت نظر
نظر خود را ثبت کنید
بهترین فرصت برای خرید و تعویض پنجره UPVC