پنجره دوجداره؛ از آغاز تا امروز

پنجره دوجداره؛ از آغاز تا امروز

خلاصه:
یکی از بخش‌های اصلی هر ساختمانی پنجره است که نقش مهمی در نمای ساختمان و نورگیر و دلباز بودن هر بنایی دارد. اما همین پنجره تا مدت‌ها مهم‌ترین عامل اتلاف انرژی در ساختمان‌ها بود و به دلیل جنس آن عمر این پنجره‌ها چندان طولانی نبود.
1400/08/23

در سال‌های گذشته ساخت‌وساز متحول شده و اکنون به عواملی مثل مصرف بهینه انرژی و مقاومت طولانی‌ مدت مصالح توجه بیشتری می‌شود. یکی از بخش‌های اصلی هر ساختمانی پنجره است که نقش مهمی در نمای ساختمان و نورگیر و دلباز بودن هر بنایی دارد. اما همین پنجره تا مدت‌ها مهم‌ترین عامل اتلاف انرژی در ساختمان‌ها بود و به دلیل جنس آن عمر این پنجره‌ها چندان طولانی نبود؛ به‌خصوص در مناطقی که آب‌وهوای مرطوب دارند. با ورود مواد پی‌وی‌سی و جایگزین شدن پنجره‌های آلومینیومی و چوبی با پنجره دوجداره این روند تغییر کرده است. در ادامه قصد داریم به تاریخچه پنجره‌های دوجداره و مواد پی‌وی‌سی بپردازیم. همچنین شما را با مزایای پنجره یو پی وی سی آشنا کرده و اطلاعاتی درباره روش ساخت این پنجره‌ها به شما عزیزان ارائه دهیم. پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

ماده یو پی وی سی چیست؟

قطعاً تابه‌حال اسم پنجره یو پی وی سی را شنیده‌اید. این نام که در واقع اسم دیگر پنجره‌های دوجداره است از روی جنس فریم این پنجره‌ها یعنی یو پی وی سی گرفته شده است. برای آشنایی بیشتر با پنجره دوجداره خوب است که با جنس فریم آنها شروع کنیم. UPVC مخفف شده (Unplasticized PolyVinyl Chloride) به معنی شکل سخت شده پلی‌وینیل کلرید است کاربرد گسترده‌ای در صنعت ساختمان‌سازی داشته و 85 درصد پروفیل یو پی وی سی (فریم پنجره دوجداره) را تشکیل می‌دهد.
این ماده پرکاربرد برای اولین‌بار در سال 1872 توسط شیمی‌دان آلمانی، یوگن باومن پس از تحقیق و آزمایش فراوان کشف شد. در اوایل قرن بیستم یک شیمی‌دان روسی و یک شیمی‌دان آلمانی که با هم در شرکتی به نام گریشهام الکترون همکار بودند تصمیم گرفتند که از این ماده به‌صورت گسترده در صنعت استفاده کنند اما سختی تولید این ماده به‌صورت پایدار آنها را ناکام گذاشت. در سال 1926 دانشمندی به نام والدو سیمون با اضافه کردن یک سری مواد به ترکیب اولیه پی وی سی آن را پایدار و آماده ورود به صنعت کرد.
یو پی وی سی سومین ماده از نظر حجم تولید در بین مواد پتروشیمی است. پروفیل‌هایی که با این ماده ساخته می‌شوند نسبتاً سبک بوده و در مقایسه با آهن، آلومینیوم یا چوب مقاومت بیشتری در شرایط سخت آب‌وهوایی مثل رطوبت شدید یا تابش شدید آفتاب از خود نشان می‌دهند. همچنین استحکام آنها باعث شده تا تحمل وزن دو شیشه به‌صورت هم‌زمان را داشته باشند. همین عوامل این ماده را به متریالی مناسب برای ساخت پنجره‌های دوجداره کرده است.

پنجره دوجداره چیست؟

یک پنجره دوجداره از دو لایه شیشه به همراه فریمی از جنس یو پی وی سی تشکیل شده، البته بین دو شیشه معمولاً با یک گاز مخصوص مثل آرگون پر می‌شود. اما چرا دو شیشه؟ جواب این سؤال کمی علمی است. هر سطحی دمای خود را به محیط اطراف تابش می‌کند. شیشه مقداری از دمای بیرون را به قسمت داخلی خود انتقال داده و آن را به محیط داخل خانه می‌تاباند. حال اگر شیشه دومی را پشت شیشه اول قرار داده و بین آنها را هم با یک گاز (که عایق دما است) پر کنیم، انتقال هوای بیرون به داخل خانه و بالعکس، تقریباً به صفر می‌رسد.
مهم‌ترین مزیت پنجره یو پی وی سی همین است. این پنجره‌ها در تابستان‌ها جلوی ورود هوای گرم و در زمستان‌ها جلوی ورود هوای سرد به داخل ساختمان را می‌گیرند و نیاز به سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی را به شدت کاهش می‌دهند. به همین دلیل ساختمان‌هایی که مجهز به پنجره دوجداره هستند مصرف انرژی پایین‌تری نسبت به دیگر ساختمان‌ها دارند. البته پنجره‌های دوجداره مزیت‌های دیگری نیز دارند که در ادامه به آنها نیز می‌پردازیم.
 
پنجره دوجداره از آغاز تا امروز
 

استفاده از پنجره یو پی وی سی چه مزیت‌هایی دارد؟

عایق سرما و گرما: همان‌طور که گفتیم پنجره‌های دوجداره عایق هوا هستند و البته به همین دلیل مصرف انرژی و هزینه‌های ناشی از آن را کاهش می‌دهند.
عایق صدا: اگر در محیط پرسروصدای شهری زندگی می‌کنید می‌دانید که آلودگی صوتی تا چه حد می‌تواند آرامش شما را به هم بزند. پنجره‌های دوجداره عایق صدا هستند و استفاده از آنها میزان صدایی که وارد خانه شما می‌شود را به شکل چشم‌گیری کاهش می‌دهد.
مقاومت در برابر پوسیدگی و زنگ‌زدگی: پنجره‌های چوبی و آهنی پس از مدتی به دلیل اینکه در معرض رطوبت یا نور مستقیم آفتاب قرار می‌گیرند رنگشان رفته و یا زنگ می‌زنند. خوشبختانه پنجره‌های دوجداره این مشکل را نیز حل می‌کند. استفاده از ماده یو پی وی سی باعث شده تا این پنجره در برابر پوسیدگی مقاوم بوده و عمر طولانی داشته باشند.
تنوع بالا: پنجره‌های دو جداره در شکل‌های مختلف تولید می‌شوند و به همین دلیل برای محیط‌ها و ساختمان‌های گوناگون مناسب‌اند و متناسب با نیاز می‌توان شکل‌های مختلفی از آنها مثل کشویی، فرانسوی، فولکس‌واگنی، سایبانی و ... را سفارش داد.

آیا تعویض پنجره‌های معمولی با پنجره دو جداره توجیه اقتصادی دارد؟

درست است که قیمت پنجره دو جداره نسبت به پنجره‌های معمولی بالاتر است اما فاکتورهای دیگری هستند که هزینه نهایی خرید آنها را پایین می‌آورد. خرید پنجره دوجداره و یا جایگزین کردن پنجره‌های معمولی با آن باعث کاهش مصرف انرژی می‌شود. این مسئله هزینه گاز و برق شما را کاهش داده و در طولانی‌مدت بالاتر بودن قیمت پنجره دو جداره را جبران می‌کند. با خرید پنجره دو جداره، علاوه بر کاهش هزینه‌ها، تمامی مزیت‌هایی که در بالا به آنها اشاره کردیم را نیز به دست می‌آورید؛ بنابراین می‌توان گفت که خرید پنجره‌های دوجداره قطعاً توجیه اقتصادی دارد.
هافمن شرکتی پیشرو در صنعت تولید در و پنجره بوده که با داشتن متخصصانی کارآمد و با استفاده از بهترین مواد اولیه به تولید انواع در و پنجره یو پی وی سی می‌پردازد. متخصصان ما با آزمایش مداوم محصولات در آزمایشگاه‌هایی پیشرفته از باکیفیت بودن آنها اطمینان حاصل می‌کنند. همین دقت و کیفیت بالاست که باعث شده هافمن پروفیل‌های خود را تا 25 سال در برابر تغییر شکل و رنگ ضمانت کند. اگر قصد خرید در و پنجره دو جداره دارید می‌توانید با شماره تلفن 1644 تماس گرفته و پس از مشورت با واحد فروش، با توجه‌به نیاز خود پنجره مناسب را انتخاب و خریداری کنید.
1400/08/23
نظراتثبت نظر
نظر خود را ثبت کنید
بهترین فرصت برای خرید و تعویض پنجره UPVC